Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A Fidesz elhatárolódik az esettől Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. szeptember 07.

ImageA Fidesz elhatárolódott a stop.hu portálon vasárnap megjelent hangfelvétel tartalmától, illetve szereplőitől. Az interneten fellelhető hanganyag tanúsága szerint Ágoston Tamás kónyi képviselőjelölt és Németh Marica kónyi polgármesterjelölt az Állami Számvevőszéket (ÁSZ) akarták felhasználni ellenfeleik lejáratásához, ennek érdekében pedig Gyopáros Alpár csornai országgyűlési képviselővel is felvették a kapcsolatot. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a Fidesz elutasítja ezt a magatartást, "szó se lehet arról, hogy bárki befolyásolja az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálati menetrendjét".

Tovább...
 
Repülőnap Börgöndön Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 06.

ImageRepülő napot rendezett az Albatrosz Repülőegyesület. A légi bemutatókkal – Gripenekkel, sárkányrepüléssel, ejtőernyős ugrásokkal - és „földi programokkal” színesített rendezvényre a hétvégén került sor. Idén a magyar motorosrepülés 100. évfordulóján Veres Zoltán motoros-műrepülő mellett Tóth Ferenc vitorlázó-műrepülő bemutatójában is gyönyörködhetett a közönség. Ezen kívül veterán autó-kiállítás, tűzoltósági- és katonai bemutató, repülő-szimulátor, s még számtalan program várta a látogatókat. A repülőnap fővédnöke dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő volt.

Tovább...
 
"Átláthatóbb és egyszerűbb ügyintézés szükséges!" Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. szeptember 06.

ImageAz államreform szükségességét hangsúlyozta beszédében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium minisztere: "Eddig az állam egy rossz mumus volt, egy szükséges rossz." Véleménye szerint a magyar állam nem 1989-ben esett szét, hanem 1945 - 49' közötti időszakra tehető a hanyatlása. Az állam feladata a közjó biztosítása lenne, azé a közjóé amely a részérdekek fölött áll. Alapvető probléma, hogy a szocialista kormányok az "értékmentes ügyintézést"és nem a közjó megteremtését értették az állam funkciója alatt.

Tovább...
 
Kisboldogasszony búcsú Perkátán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 06.

ImagePerkátán, a Polgári Összefogás Perkátáért és az Egyházközség közösen szervezték meg a Kisboldogasszony búcsút. Ennek során Perkáta polgármestere, Somogyi Balázs azokról az értékekről beszélt, amelyek az elmúlt néhány évben keletkeztek a településen, majd L. Simon László országgyűlési képviselő is köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően sor került a hagyományos szentmisére.

Tovább...
 
Több, mint tízezer ajánló szelvényt gyűjtöttek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 06.

ImageTöbb, mint tízezer ajánlószelvényt gyűjtöttek a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltjei Székesfehérváron. Dr. Cser-Palkovics András polgármesterjelölt és Szilády Dezső önkormányzati képviselőjelölt a Malom Ház előtt tartott sajtótájékoztatót e témában, amelyen elhangzott, hogy az utóbbi napokban többen is csatlakoztak a „Nekem Fehérvár” elnevezésű programhoz.

Tovább...
 
Több, mint 1,4 millió ajánlószelvényt gyűjtött a Fidesz Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. szeptember 05.

Image"Több, mint 1,4 millió ajánlószelvényt kapott a Fidesz." - jelentette be Kósa Lajos, a párt ügyvezető alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján, miután lejárt a szelvények leadási határideje. A Fidesz-KDNP hivatalos kampánynyitója jövő pénteken lesz a fővárosban.

Tovább...
 
Kihirdették a kollégiumi férőhelyekre kiírt pályázat eredményét Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. szeptember 03.

ImageKihirdették a Pécsi Tudományegyetem kollégiumában lévő húsz hallgatói férőhelyre kiírt pályázat eredményét a Megyeházán. A jogosultságot igazoló dokumentumokat Törő Gábor, az elnöki feladatokat ellátó alelnök adta át a sajtó jelenlétében. Immár tizenhat éve élhetnek Fejér megye fiataljai a Pécsi Tudományegyetem kollégiumi férőhelyeinek pályázat útján való elnyerésének lehetőségével.

Tovább...
 
Új, fogyatékossággal élő magyar tag az ENSZ Bizottságban Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. szeptember 03.

ImageGombos Gábort választotta az ENSZ Közgyűlése a Fogyatékos emberek jogaiért tevékenykedő bizottság új magyar tagjává szeptember elsején New Yorkban. A Központ a Mentális Sérültek Jogaiért Alapítvány (MDAC) jogvédőjeként tevékenykedő Gombos Gábor Soltész Miklóssal, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkárával és Kósa Ádám európai parlamenti képviselővel utazott a Fogyatékossággal élő emberek jogairól szóló ENSZ egyezmény részes államainak konferenciájára.

Tovább...
 
Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP velencei-tavi polgármesterjelöltjei Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 03.

ImageGárdonyban, a Nemzedékek Házában tartott sajtótájékoztatót L. Simon László országgyűlési képviselő, amelyen bemutatta a velencei-tavi kistérség Fidesz-KDNP színekben induló polgármesterjelöltjeit. A program elején a választókerület országgyűlési képviselője köszöntötte Somogyi Balázst, Perkáta polgármesterét, választókerületi elnököt, aki egyben a Fidesz-KDNP megyei képviselőjelöltje is, majd sorra kerültek a jelöltek.

Tovább...
 
Nyitottak vagyunk a nyílt szoftverekre és szabványokra Nyomtatás E-mail
Írta: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium - Sajtóosztály   
2010. szeptember 03.

ImageA Magyar Kormány nevében Dr. Nyitrai Zsolt államtitkár a Parlamentben köszöntötte az Openoffice.org 20. konferenciájának plenáris ülését. Nyitottak vagyunk a nyílt szoftverekre és szabványokra Az infokommunikációért felelős államtitkár köszöntőjében üdvözölte Neumann János szülőföldjén a Budapestre sereglett Open-szoftveres közösséget, majd kiemelte: "Az új magyar kormány teljes mértékben elismeri, méltányolja, és nagyra tartja az open szoftverek fejlesztőinek erőfeszítéseit. Munkájukkal - Önök, az alkalmazások, a szabad és open szoftverek megalkotói, karbantartói és fejlesztői - bebizonyították nem csak nekünk, hanem mindenkinek, hogy igazán csak önkéntes közösségi munkával lehet olyan programokat és megoldásokat fejleszteni, amik segítenek az információs szabadság térnyerésében és az információs önrendelkezés megvalósításában."

Tovább...
 
"Székesfehérvár gazdaságának fejlesztése a tudásalapú fejlődés lehetőségei" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 03.

ImageA Kodolányi János Főiskola Gazdálkodási és Menedzsment Tanszéke Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával 2010. márciusában pályázatot írt ki „Székesfehérvár gazdaságának fejlesztése a tudásalapú fejlődés lehetőségei” címmel gazdász hallgatók részére. A pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére Székesfehérváron, a Kodolányi János Főiskola tanévnyitóján került sor az önkormányzat, a főiskola, és a támogató cégek képviselőinek jelenlétében.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17931 - 17941 / 20389